De zeilen van SailSelect zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en worden vervaardigd door Rolly Tasker Sails. Een van de grootste zeilmakerijen ter wereld met al ruim 48 jaar ervaring.

Het productie proces is in al die jaren steeds verbeterd en uiteraard worden de zeilen conform de nieuwste methodieken en m.b.v. computer- en lasertechnologie ontworpen. Om een hoogwaardige finish te kunnen garanderen wordt de detailafwerking handmatig gedaan. Kwalitatief opereren wij in het hogere marktsegment. Vergelijkt u onze tarieven dan ook gerust met collega's op dit niveau.

U bent toch nog sceptisch omdat de zeilen uit Azië komen? Bedenk dan dat alle zeilmakerijen gebruik maken van dezelfde doekfabrikanten en doeksoorten. Daarnaast maakt het overgrote deel van de zeilmakerijen gebruik van gelijkwaardige ontwerpsoftware, plotters en lasersnijders. Ook het zeilbeslag komt van een beperkt aantal leveranciers. Het komt dus aan op de juiste persoonlijke aandacht en prijs. U hoeft echt geen traditionele prijzen meer te betalen om kwaliteitszeilen te laten maken.

De zeilen zijn in vele varianten leverbaar en om u te helpen een goede keus te maken, onderscheiden we de volgende categoriën:

Inshore zeilen

Coastal cruising zeilen

Off-shore/racing zeilen

High performance cruising zeilen

High performance racing zeilen

Inshore zeilen

Dit zijn zeilen voor de jachten/boten tot maximaal 28 voet. De zeilen zijn van hoogwaardig Dacron doek in horizontale banen vervaardigd. Zie ook:
grootzeilen, genua/fok, spinnakers/gennakers, zeiluitvoeringen, doekgewicht, verstevigingen.

Coastal cruising zeilen

Deze zeilen zijn ontwikkeld voor de toerzeiler met een jacht tot 36 voet. No-nonsense zeilen met goede trimvoorzieningen en compleet uitgevoerd zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. De zeilen zijn goed besteed aan de snelle toerzeiler, die plezier met comfort weet te verenigen. Het zeil is gemaakt van uitsluitend eerste klas Dacron doek voor jarenlang zeilplezier. Met deze zeilen worden de meeste Nederlandse jachten uitgevoerd. Zie ook:
grootzeilen, genua/fok, spinnakers/gennakers, zeiluitvoeringen, doekgewicht, verstevigingen.

Off-shore/racing zeilen

Deze zeilen zijn bedoeld voor de sportievere veeleisende zeiler die ook in wedstrijden een optimale performance eist. Het is de top van de in Dacron uitgevoerde zeilen met een hoge vormvastheid en een grote duurzaamheid. In vergelijking met de coastal cruising uitvoering hebben deze zeilen een fijnere weefstructuur waardoor de vormvastheid en de duurzaamheid groter is. De optimale mix van snelheid, functionaliteit en duurzaamheid. Ook voor de zeiler die lange afstanden wil zeilen is deze uitvoering zeer geschikt. Voor jachten langer dan 36 voet adviseren wij altijd de off-shore lijn. Zie ook:
grootzeilen, genua/fok, spinnakers/gennakers, zeiluitvoeringen, doekgewicht, verstevigingen.

High performance cruising zeilen

Dit is de uitvoering voor cruisers en racers die alles uit de zeilen en boot willen halen. Deze zeilen zijn van eerste klas laminaten vervaardigd met een snit voor maximale vormvastheid. Kenmerkend zijn de prestaties over een breed windsterkte gebied en uitgebreide trimmogelijkheden. De gebruikte doeksoort is bijvoorbeeld Alumashield (Dimension), DIAX (Bainbridge) of een vergelijkbare kwaliteit van Contenter of Challenge. Deze zeilen worden derhalve ook in tri-radiale snit uitgevoerd. Zie ook:
grootzeilen, genua/fok, spinnakers/gennakers, zeiluitvoeringen, doekgewicht, verstevigingen.

High performance racing zeilen

Zeilen voor de meest veeleisende wedstrijdzeiler. De zeilen worden van de nieuwste racing laminaat doeksoorten vervaardigd en zijn gesneden op optimale snelheid en vormvastheid. Als absolute top leveren we membraan zeilen die we samen met onze Italiaanse partner Bankssails produceren. Als sub top maar zeer betaalbaar hebben we onze eigen lijn carbon performance tape zeilen. 

Onze membraan zeilen

Onze carbon performance tape zeilenZie ook:
grootzeilen, genua/fok, spinnakers/gennakers, zeiluitvoeringen, doekgewicht, verstevigingen.

In het menu rechts treft u nog meer informatie over onze zeilen, uitvoeringen en diverse opties.

Laatste nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

Filmpje van de zeilmakerij

14-07-2017 - Hits:6447 @ LAATSTE NIEUWS

Zoals op onze website te lezen is, werken we al 12 jaar samen met onze productie partner Rolly Tasker Sails. Klik op de volgende link voor een impressie van gr...

Lees meer

Bezoek ons op de Hiswa RAI 2018

14-07-2017 - Hits:1220 @ LAATSTE NIEUWS

We verheugen ons al weer op de opening van het seizoen en dat kan toch niet mooier dan op de Hiswa Rai te Amsterdam van 7-11 maart 2018. Bezoek ons op de Hiswa...

Lees meer

SailSelect introduceert Carbon Perf…

14-07-2017 - Hits:4157 @ LAATSTE NIEUWS

Na onze succesvolle ervaringen met onze vorige lijn tape zeilen introduceert SailSelect nu een vernieuwde lijn Carbon Performance Tape zeilen. Onze Carbon Tap...

Lees meer

SailSelect onderneemt duurzaam door…

16-10-2015 - Hits:6149 @ LAATSTE NIEUWS

SailSelect onderneemt duurzaam door gebruik zonnepanelen. In het kader van duurzaam ondernemen en zinvol investeren maakt SailSelect gebruik van 22 zonnepanel...

Lees meer

Bekijk de wedstrijd resultaten van …

16-10-2015 - Hits:6338 @ LAATSTE NIEUWS

Volg het wedstrijd team SailSelect op Facebook: https://www.facebook.com/TeamSailSelect?ref=hl

Lees meer

UNIEKE AANBIEDING

spinnakeractiemenuSpinnaker Actie

Standaard spinnakers en gennakers de scherpste in Europa!Meer informatie ...

Membraan Zeilen

NIEUWSBRIEF

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en acties.

Contact

Uitdammer Dorpsstraat 35  -  1154 PS Uitdam

Tel: 020 4031018  -  Mail: info@sailselect.nl