Veel gestelde vragen

Maakt de zeilmakerij ook sprayhoods, dekzeilen, kuiptenten en buiskappen?

Waarom is Rolly Tasker als zeilmakerij zo weinig bekend?

Hoe kan SailSelect kwaliteit bieden voor relatief lage prijzen?

Garandeert SailSelect dat de zeilen goed passen?

Kan ik bij bestelling ook het merk en type doeksoort opgeven?

Wat zijn de levertijden?

Wat is de lokatie van SailSelect en wat zijn de openingstijden?

Welke soorten zeilen levert SailSelect?

Hoe weet ik welk type zeil ik nodig heb?

Zijn er ook gekleurde zeilen leverbaar?

Hebben jullie ook spinnaker sokken (ook wel slurf of stripper genoemd)?

Wat is de standaarduitrusting van een zeil?

Maakt de zeilmakerij ook sprayhoods, dekzeilen, kuiptenten en buiskappen?

Grootzeilen, rolgenua's en lichtweerzeilen worden met behulp van een meting aan boord en uitgekiende computertechnologie ontworpen. Maten zijn dus relatief eenvoudig op te nemen waarna er rekeninghoudend met het type schip, type zeil, het vaargebied en het gewenste gebruik een computer ontwerp gemaakt wordt. Dit ontwerp wordt naar de plotter/snijtafel gestuurd die dan de panelen uitsnijd. Dat betekent dat het zeil precies zo wordt als bedoeld met in het ontwerp. Daarmee is de uitbesteding van de productie mogelijk geworden. 
Producten als buiskappen en dekzeilen, vereisen een mal die aan boord gemaakt moet worden. Aan de hand van deze mal wordt vervolgens de buiskap of kuiptent gemaakt. Daarmee wordt uitbesteding van de productie een stuk complexer met ook veel meer gelegenheid voor fouten. SailSelect werkt samen met meerdere zeilmakerijen in diverse landen die zich gespecialiseerd hebben in canvas producten. Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op.
Terug naar top

Waarom is Rolly Tasker als zeilmakerij zo weinig bekend?

Tot voor kort was er nog geen vertegenwoordiging van Rolly Tasker in Europa. Er zijn geen agentschappen opgezet door Rolly Tasker en er is niet geïnvesteerd in commercie of marketingactiviteiten. Het is dan ook logisch dat u de naam Rolly Tasker nog niet of nauwelijks bent tegengekomen. Zeilers die al wat langer terug gaan en veel in het internationale wedstrijdcircuit verkeren, weten dat Rolly Tasker al tientallen jaren zeilen vervaardigt voor het competitiesegment. Bovendien zijn er door Rolly Tasker al heel veel zeilen geproduceerd voor de Europese markt maar die worden vaak als 'wit label' vervaardigd voor zeilmakerijen die de productie inmiddels uitbesteed hebben. Hierdoor is het voor veel zeilers onbekend dat hun zeilen feitelijk door Rolly Tasker vervaardigd zijn. Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op.
Terug naar top

Hoe kan SailSelect kwaliteit bieden voor relatief lage prijzen?

SailSelect betrekt haar zeilen van Rolly Tasker Sails in Thailand hetgeen een aantal voordelen ten opzichte van vervaardiging in Europa met zich meebrengt.
De arbeid en de huisvesting zijn goedkoper en Thailand kent een heel ander belastingstelsel waardoor de kostprijs veel lager is. Als een van 's-Werelds grootste zeilmakerijen koopt Rolly Tasker het materiaal op grote schaal en dus voordelig in. Het materiaal oftewel het zeildoek, bepaalt tenslotte een groot deel van de kostprijs. Er zijn maar weinig zeilmakerijen die dit zo gunstig kunnen inkopen.
De kwaliteit komt voort uit een enorme ervaring van ruim 48 jaar gecombineerd met het gebruik van de modernste computer- en lasertechnieken. Alle werknemers van Rolly Tasker hebben een aandeel in het bedrijf en zijn enorm betrokken om een goed product op te leveren. Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op.
Terug naar top

Garandeert SailSelect dat de zeilen goed passen?

Uiteraard garanderen wij dat de zeilen goed passen! Bij opdracht meten wij de zeilen zelf in, waarbij we u tevens kunnen adviseren over de optimalisatie van uw zeilplan. Afhankelijk van de regio en de aard van de bestelling zijn hier wel of geen kosten aan verbonden. SailSelect garandeert dat de zeilen conform specificaties worden opgeleverd. Mocht er onverhoopt toch een fout worden gemaakt , dan wordt deze natuurlijk netjes hersteld. Wij willen tenslotte graag dat u bij ons terug komt.
Terug naar top

Kan ik bij bestelling ook het merk en type doeksoort opgeven?

Natuurlijk kunt u altijd een specifieke wens kenbaar maken. Indien de betreffende doeksoort op voorraad is en de keuze is in lijn met het ontwerp, dan is er geen reden om hiervan af te wijken.
Rolly Tasker voert een inkoopbeleid om u te allen tijde te laten profiteren van de laagste prijzen. Dit betekent niet dat er "goedkope" doeksoorten worden ingekocht , want er wordt uitsluitend gewerkt met de beste soorten in hun klasse. Wel wordt er kritisch gekeken welke doekleverancier (Contender, Dimension-Polyant, Bainbridge en Challenge) op dat moment een vergelijkbare doeksoort het scherpst aanbiedt. Een high-tech racing laminaat van de ene leverancier kan op een bepaald moment "relatief" goedkoop zijn t.o.v. dezelfde kwaliteit laminaten van de andere leveranciers. Door deze manier van werken garandeert Rolly Tasker een hoge kwaliteit terwijl u profiteert van een lage prijs. Mocht u meer willen weten, neem dan contact met ons op.
Terug naar top

Wat zijn de levertijden?

Afhankelijk van de drukte en hoeveelheid aanvragen houdt SailSelect een levertijd van 4 tot 6 weken aan. In veel gevallen is het echter mogelijk om een order toe te voegen aan een lopende bestelling. U kunt in dat geval vaak binnen een paar weken over het zeil beschikken. Neem contact met ons op om te informeren naar de levertijd op dat moment.
Terug naar top

Wat is de lokatie van SailSelect en wat zijn de openingstijden?

Wij zijn gevestigd aan het Markermeer in Uitdam op slechts 15 minuten rijden van de ring A10 ten noorden van Amsterdam. Ons adres is Uitdammer Dorpsstraat 35, 1154 PS Uitdam - tel: 020-4031018 - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U kunt ons bereiken tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 17:30 uur. Wij zijn niet altijd op kantoor in verband met meetafspraken buiten de deur maar bel gerust voor het maken van een afspraak om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is. Een afspraak buiten onze kantooruren kan eventueel ook in overleg. 

U kunt de nieuwe zeilen op ons adres afhalen of desgewenst worden ze bij u langs gebracht of verstuurd per post.


Terug naar top

Welke soorten zeilen levert SailSelect?

Grootzeilen, reefgrootzeilen, genua's, rolgenua's, fokken, keerfokken en lichtweerzeilen zoals spinnakers (symmetrisch), gennakers (asymmetrisch) en code zero's.
Deze zeilen zijn in vele uitvoeringen en doeksoorten leverbaar. Naast geweven zeildoek zoals Cross cut gesneden Dacron leveren wij ook tri-radiaal gesneden cruising- en racing laminaten. Er wordt in alle gevallen gewerkt met de beste materialen van de allerbeste doekfabrikanten zoals Dimension-Polyant, Bainbridge, Contender, Challenge en Sunbrella. Zie ook het hoofdstuk 'de zeilen'.
Terug naar top

Hoe weet ik welk type zeil ik nodig heb?

Het kiezen van het juiste zeil hangt af van uw zeilambities, vaargebied, type jacht, gewenste functionaliteit en natuurlijk het budget. In overleg met u adviseren wij graag welk zeil het beste past bij uw zeilprofiel en budget.
Terug naar top

Zijn er ook gekleurde zeilen leverbaar?

Jazeker, afhankelijk van de voorraad en tegen een meerprijs zijn ook gekleurde zeilen leverbaar. Spinnakers en gennakers zijn standaard leverbaar in 3 kleuren naar keuze en tegen een meerprijs zijn meerdere kleuren ook mogelijk Terug naar top

Hebben jullie ook spinnaker sokken (ook wel slurf of stripper genoemd)?

Ja. Deze zijn los leverbaar of in combinatie met een zeil.
Terug naar top

Wat is de standaarduitrusting van een zeil?

De zeilen worden standaard geleverd met radiale verstevigingen, tell-tales, trimstrepen, reguleerlijn met klemmen, rvs perskousen, aluminium topplaat, standaard zeillatten, zeilbanden en een zeiltas.
Terug naar top