Lite Skin zeilen

Onze Lite Skin zeilen zijn vervaardigd van topmateriaal. Naast de bekende lite skins zoals Dimension Polyants Carbon Sport of top range GPL, heeft Rolly Tasker Sails samen met DP een Lite Skin ontwikkeld voor cross-cut snit.

Rolly Tasker Sails introduceert met trots een nieuwe Lite Skin®-reeks stoffen die geschikt zijn voor het samenstellen cross-cut zeilen. Een ​​duurzaam en vormvast zeil in een moderne look, efficiënt geproduceerd voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, passend bij de eisen van de meeste prestatiegerichte cruisers of clubracers.

Cross-cut zeilen hebben minder naden en minder snijverlies in vergelijking met tri-radiale zeilconstructies en zien er strak uit. De toevoeging van Dimension-Polyant Lite Skin®-buitenlagen beschermt de film, vermindert filmkrimp in de loop van de tijd, biedt minder wateropname dan een traditionele taffeta en biedt een betere bescherming tegen schuren dan laminaten met alleen film. De buitenste laag is gecoat met UVt®, DP's gepatenteerde UV- en antimicrobiële afwerking om de UV-bescherming te verhogen en de groei van schimmel tegen te gaan. De stof voelt zacht aan voor een goede hantering en heeft een lichter gewicht dan typische cruise laminaten met tafeta aan beide zijden. Dankzij de eigenschappen van de laminaatconstructie zijn de zeilen minder gevoelig voor delaminatie, waardoor ze langer meegaan dan membraanzeilen, met name in gebieden met hoge UV-belasting. De Lite en Medium gewichten zijn van 100% polyester, gemaakt voor kleinere boten tot 35 voet. De Heavy-versie voor boten tot 40 ′ heeft een aramide scrim voor minder rek van het materiaal.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat u verassen met een zeer scherpe prijs.